fbpx
Hopp til innhold

Miljøpåvirkningen av hensynsløs reise

miljøskade

Reise og turisme er en global industri på milliarder dollar som ekspanderer til selv de mest avsidesliggende hjørnene i verden. Fra budsjetterte familieturer til enormt ekstravagante luksusferier, turisme kommer også i alle slags former.
Historisk, religiøst, kulinarisk, kulturelt, eventyr, miljø og mer.

Det som er felles med alle disse turiststrømmene, er imidlertid det faktum at de alle bidrar til miljøforringelse. Mens noen kan hevde at eventyr- eller miljøturisme kan være et skritt på økoturismnivået - er det faktisk ikke sant.

Som leverandører av opplevelsesturer ser vi hvor vanskelig det kan være å sørge for at vi beholder menneskets innvirkning tursti turer or terrengsykling på Voss til et minimum. Derfor er det viktig å kjenne effekten uforsiktig reiser kan ha på økosystemet.

Sil på naturressurser

I en verden der vann, ren luft, drivstoff og fruktbart land er i fare for uttømming, konsentrerer turisme ofte aktivitet som får disse prosessene til å gå raskere. Hotell, feriesteder, golfbaner, badeland, fornøyelsesparker og andre kommersielle turistbedrifter bruke alle disse ressursene til utmattelsespunktet.

For eksempel er bassenger, kunstige innsjøer, fontener, dekorative fossefall bare noen eksempler på unødvendig vannavfall. Videre forurenser den konstante bruken av oppvarming eller kjøling av turistbedrifter som prøver å tilby en luksusopplevelse til forbrukerne, ikke bare luften, men tar opp store mengder. av strøm og ressursene som går i å produsere den.

For mange bondesamfunn, som de som omgir Voss, er det fruktbare landet også en viktig naturressurs. Når reisende drar forbi og store turistområder er bygget for dem, lider landet og dets gårdskvalitets kvalitet.

.

forurensning på en strand etter turisters besøk

Stor forurensning

Selve reisen forårsaker store mengder forurensning. Fra karbonavtrykket som en flytur tar, til den typen lokalforurensning som en jeep eller buss kan forårsake til et avsidesliggende område - luftforurensning er kanskje den mest åpenbare effekten enorme mengder kommersiell turisme kan ha.

Avfall og forsøpling er også en uheldig konsekvens. Ikke bare bruker hensynsløse reisende store mengder ikke-biologisk nedbrytbart engangsmateriale gjennom hele turen, men mange til og med søppel. Mange naturlige landskap over hele verden er skjemmet av søpla som reisende etterlater seg når de besøker.

Utviklingskonsekvenser

Hva skjer når et tidligere rolig område blir en turistattraksjon? Store hoteller, feriesteder og andre fasiliteter starter byggingen der. Kystlinjer, fjellområder, sletter, innsjøer og skoger er alle habitater for et økosystem av dyreliv og planteliv. Bygg for turistutvikling  forstyrrer disse habitatene og kan true eksistensen av visse arter helt.

Ferieanleggsbygging og utvikling betyr vanligvis avskoging, så vel som landskapserosjon, noe som også gjør fjellområder utsatt for ras. Det er tydelig at det er mye som vanlig turisme har gjort som påvirker det naturlige landskapet i regioner over hele verden.

Vi i Outdoor Norway, prøv å holde deg unna å bruke store flotte feriesteder eller fasiliteter med våre tjenester. Vi holder ting enkelt, så om du velger å følge med oss ​​på en Skitur i Norge eller gå elvekajakk på Voss -alt vi tilbyr er ekspertveiledning, utstyr av høy kvalitet og spenningen ved naturlige utfordringer

reiser i kano