Den fine linjen mellom kulturell bevilgning og kulturell verdsettelse

blogg 3

En av de beste delene av å reise til nye land er å kunne oppleve nye kulturer, tradisjoner og kjøkken. Som samfunnsbevisste reisende i dag må vi imidlertid tenke mer kritisk på hvordan vi oppfører oss i land og kulturer som ikke er vår.

Selv om kulturbevilgning de siste årene har blitt en litt av et kontroversielt tema som kjendiser blir kalt på det for sin oppførsel. Men for den gjennomsnittlige reisende er alt som trengs litt introspeksjon og innsats for å sikre at vi holder oss til takknemlighet i stedet for bevilgning.

Forstå kulturell bevilgning

Det er lett å være i defensiv når noe som kulturell bevilgning kommer opp. Imidlertid nøkkelen til å forstå hvorfor kulturell bevilgning er et problem er å vite hvorfor det virkelig betyr. Bevilgning betyr å misbruke et aspekt av en annen kultur uhensiktsmessig, feil og uten å anerkjenne dens røtter.

Noen ganger kan det imidlertid være vanskelig å trekke linjen for hvordan den ser ut. For eksempel, i norsk bygdekultur, er jorden en viktig del av deres liv. Fra norrøne sagn til omsorg som lokale befolkninger driver jordbruk med, er det klart at landskapet er nesten hellig.

Imidlertid når reisende kommer til Voss for tur- og MTB-løypeturer or Norge skieventyr og respektere det naturlige miljøet - det kan også føles som bevilgning. Selv om det ikke ser ut som det vi ser i media, er det også lite hensiktsmessig å være hensynsløs over miljøet til et sted du besøker.

Når bevilgning blir et problem

Når skal vi trekke grensen mellom det som teller bevilgning?

For eksempel hvis du begynner iført en indisk sari på feil måte, på en måte som er respektløs overfor sør-asiater i henhold til deres skikker uten å kreditere sør-asiatiske samfunn for historien bak det - du tilegner deg. Dette reiser også spørsmålet: hva er økonomien i dine handlinger? I eksemplet ovenfor, kjøper du sari fra en hviteid virksomhet eller en sør-asiatisk virksomhet?

Dette er viktig fordi valgene vi tar for kulturell forståelse, skal gi tilbake penger til samfunnet i stedet for til de samme privilegerte gruppene som drar nytte av å marginalisere disse etniske minoritetene for de samme praksisene som blir hyllet som dristige når andre mennesker gjør det.

Skilt som viser retningen til steder i et snøbelastet område nær Voss, Norge.

 

Kulturell bevilgning under reisen

Når du reiser, bør du alltid tenk litt inn i hvordan du samhandler med folket, landskapet, kulturelle tradisjoner og til og med maten til stedene du besøker. Før du for eksempel tar på deg de lokale tradisjonelle antrekkene, må du prøve å lære om betydningen.

I noen tilfeller. det kan til og med være visse ting du bare ikke burde gjøre. Hvis du ikke er svart, bør du ikke bruke håret ditt i cornrows eller lignende frisyrer for naturlig hår som svarte mennesker har brukt i århundrer mens du ble diskriminert for.

På et annet notat, bør du også være forsiktig med å forårsake en negativ innvirkning på et område av din nærvær. Forevige problematisk oppførsel i andre land er definitivt et aspekt av kultur- og ressursbevilgning.

Det er derfor på Outdoor Norway, oppfordrer vi våre kunder til å oppleve lokal kultur og lære å danne en dypere forståelse av den mens de respekterer miljøet ved å minimere avfall og handle lokalt. Når vi gir våre Voss friluftsliv, prøver vi å etterligne grønn praksis også, og det er derfor vi er godt likt opplevelsesturoperatører på Voss.

Vi tilbyr skitur i Norge om vinteren, samt en rekke terreng-, vann- og luftaktiviteter om sommeren.