fbpx
Hopp til innhold

Bærekraftig turisme praksis Du bør begynne å kroppsliggjøre

Fottur Outdoor Norway 26

Bærekraftig turisme, null-avfall, øko-turisme, miljøvennlig: dette er alle moteord som har blitt så ofte brukt i innholdet vi bruker, at det kan være vanskelig for oss å finne ut hva som er autentisk eller hva som er reklame. Men når det gjelder reise, er det ingen debatt om at handlingene til mennesker har påvirket klimaet, økosystemene, dyrelivet, landskapet og urbefolkningen enormt.

For å ta et skritt mot å rette opp disse feilene, som reisende i verden, må vi begynne å ta ansvar for våre handlinger. Det er på tide at vi tar en seriøs titt på hvordan vi reiser og beslutningene vi tar under våre opplevelser, slik at vi kan spille en rolle i den gradvise bevegelsen mot en mer balansert jord.

Støtt lokale tjenester og selskaper

Å være bærekraftig betyr å omdefinere veien vi bruker pengene våre. Fra hvem vi velger å bestille som turoperatører. Forsikre deg om at selskapene som legger til rette for dine reiser, er lokalt ansatt, miljøbevisste og bruker lav til null avfall.

Du bør også ta deg et øyeblikk til å tenke deg om før du spruter på lokale suvenirer. Er disse laget og solgt av lokale arbeidere? Hvor mye provisjon får de? Hvis du ikke er sikker og ikke kjøper rett fra kilden, bør du spare pengene dine og kjøpe fra lokale håndverkere.

Det samme gjelder mat. Ikke gi internasjonale hurtigmatkjeder pengene dine - de investeres sannsynligvis ikke i å bevare og opprettholde området. Spis lokalt tilberedt mat som lokalbefolkningen liker i stedet. Hvilken bedre måte å komme til hjertet til en nasjon enn gjennom magen!

Bruk Slow Travel

Reiser sakte via busser, sykler, tog eller ferger eller til og med til fots, vil alltid gi et lavere karbonavtrykk enn å velge å reise med fly. I stedet for å prøve å glide frem og tilbake, hold deg til landreiser og nyt naturen du ellers ville passert. Noen ganger er de største eventyrene rett i bakgården vår. Prøv å finne dine egne veier direkte i ditt lokale område. Kanskje du finner uoppdagede måter å støtte bærekraftig turisme direkte der.

folk vandrer i norges utsikt over fjorden

Bærekraftig turisme = Pakke for minimalt avfall

Ikke stol på engangsartikler! Disse kan bygge seg opp i reisemål på grunn av de konstante turistankomstene. Forsikre deg om at du pakker en gjenbrukbar vannflaske, dine egne sugerør av metall eller bestikk, samt alt annet du måtte trenge på daglig basis.

For eksempel kan du velge å forberede på forhånd og ta med din egen sjampo og såpe i påfyllbare flasker i stedet for å kjøpe reisetoalett. Det krever litt innsats, men denne praksisen kan nå langt. Det er grunnlaget for bærekraftig turisme.

 

Kulturell læring: Det er viktig

Du kan bli overrasket over å høre, men kulturell læring er viktig for å opprettholde en etisk, bærekraftig tilnærming. Å lære om hvordan mennesker i mindre byer og landsbyer tilbringer livet kan lære deg mye om hvordan disse samfunnene har overlevd gjennom årene.

Hent inspirasjon fra dem, spesielt under vår Skitur i Norge, der vi hjelper deg med å fordype deg i de lokale tradisjonene under bilturen for akkurat dette formålet. På Outdoor Norway, vårt engasjement for bærekraft betyr at vi også kan hjelpe deg på reisen til å bli en mer miljøbevisst reisende.

Vår Mountain bike tur i Norge, camping, fotturer og utendørsaktiviteter i Voss, Norge alle sentrerer disse verdiene.

opprettholdende turisme