fbpx
Hopp til innhold

Karantenereglene er opphevet, og reisende fra hele verden kan reise til Norge.

Norge fjernet karantene ved innreise for alle reisende!

Det er nå åpent for innreise fra alle land i verden, men det er for tiden strenge grensekontroller. Innreisekarantenen er avviklet for alle reisende og reise til Norge er enkelt fra 26. januar 2022.

Selv om ingen trenger å settes i karantene ved innreise til Norge, må alle teste seg på grensen og fylle ut påmeldingsskjemaet før innreise til Norge. Det er også et eget testkrav for de som ikke bruker EU-vaksinepasset. Det kan bli ytterligere lettelser i innreisereglene i februar.

RIVER KANO guidet tur


Felles regler for alle ankomster

Fullvaksinerte personer som kommer fra land som bruker EU-vaksinepasset trenger kun å bli testet ved grensen og fylle ut påmeldingsskjemaet før ankomst. Uvaksinerte personer skal også testes før ankomst til Norge, se nedenfor. Innreisekarantenen er opphevet for alle.

Vaksinasjonsstatusen må dokumenteres gjennom EUs vaksinepass. Norge og en rekke andre land utenfor EU har også koblet seg til dette vaksinepasset. Per i dag har mer enn 60 land sluttet seg til EUs vaksinepass.

2 flåter på en elv på voss
Rafting Raundalselva på Voss, Norge

Inngang fra alle andre land

Reisende som ikke bruker EU-vaksinepasset, for eksempel uvaksinerte eller vaksinerte fra land som ikke er knyttet til EU-vaksinepasset, må testes innen 24 timer før ankomst til Norge. Kommer de med fly kan de teste seg innen 24 timer før planlagt avgangstid for første fly. Denne gruppen må også teste ved grensen og fylle ut påmeldingsskjema før ankomst.

Det er en del vaksinerte reisende som regnes som uvaksinerte i denne sammenheng, da de kommer fra land som ikke er knyttet til EUs vaksinepass. USA er for eksempel ikke knyttet til EUs vaksinepass.

Vaksinepass: Disse landene godtar Norges vaksinepass fra

Her er en link til påmeldingsskjema

Terrengsykling The Grand Traverse Outdoor Norway 7

Åpne EU på nytt og innreisereglene fremover

At https://reopen.europe.eu/en det er oppdatert reiseråd for alle EU- og EØS-land. Siden inneholder også korrekt informasjon om innreise til Norge på engelsk. Merk at Norge bruker andre terskelverdier enn resten av Europa. Det betyr at det er kartet ved FHI som gjelder.

Regjeringen har annonsert en gjennomgang av Covid-19-restriksjonene i begynnelsen av februar. De vil blant annet vurdere å fjerne noen av testkravene. Samtidig har Regjeringen varslet at det kan komme en innstramming i innreisereglene dersom smittesituasjonen endrer seg dramatisk, eller om det kommer en ny bølge senere.

For mer info vennligst besøk Statens offisielle hjemmeside ved å klikke her.

Vi gleder oss til å ønske deg, dine venner og din familie velkommen!

Team Outdoor Norway

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *