fbpx
Hopp til innhold

Fottur TUR I HARDANGERFJORD

Fottur Outdoor Norway 23

Vi var på et flott utendørs eventyr, en fottur i Hardangerfjord. Dette kan også bli en av de mest fantastiske utendørsopplevelsene i livet ditt. Hvordan vil den norske naturen se ut? Hvilke utendørsaktiviteter ville jeg gjøre i løpet av eventyret mitt, og hvorfor er det Outdoor Norway et godt valg? Les mer og få et tilbud på din neste tur!

Denne bloggen er skrevet av Sanne Boertien & Herbert Schröer under et høstbesøk.

I september var vi så heldige å få oppdage Fjord Norge! Denne vakre regionen i Norge er kjent for sine fjorder, fjell, isbreer og variert friluftsliv.

Under vår biltur har vi besøkt forskjellige steder rundt to av de viktigste fjordene i området: Hardangerfjorden og Sognefjorden. Denne blogposten handler om steder å dra rundt i den store Hardangerfjorden!

VÅR FANTASTISKE Fottur i HARDANGERFJORD

Fottur i hardangerfjorden

Hardangerfjorden er den nest lengste fjorden i Norge. Den er 179 km lang og strekker seg helt fra Atlanterhavet til den lille byen Odda, og den andre enden er ved Ulvik.
Hardangerfjordregionen er spektakulær vakker og et absolutt must-besøk når du reiser til Norge. Regionen er lett tilgjengelig fra byen Bergen, som også var utgangspunktet for vår biltur. Det er mange turer og fotturer rundt Hardangerfjorden, den mest kjente er den spektakulære turen til Trolltunga.

TROLLTUNGA I NORGE

En tur vi ikke kunne gå glipp av var den berømte fotturen til Trolltunga (trollets tunge). Turen er både fantastisk og slitsom. Trolltunga -stien er 23 km lang og stigningen er omtrent 900 meter. Det er en av de mest kjente turene i Hardangerfjorden å gjøre.

Det tok oss 11 timer å fullføre hele stien. Selve turen inneholder noen bratte deler, men den er gjennomførbar for de fleste. Det vanskeligste elementet i denne turen er lengden. Vi var godt forberedt med nok mat, vann (du kan fylle flasken i bekkene langs ruten) og godt turutstyr.

Vi kom over noen som hadde på seg glatte joggesko og hadde bare en plastpose med to smørbrød. De hadde sannsynligvis ikke en flott tid, men hvis du forbereder deg godt, vil du definitivt elske det.

Til tross for lengden og smertefulle føtter, var det så verdt det! Under hele stien kan du nyte fantastisk utsikt! En av de beste utsikten er selvfølgelig Trolltunga selv. Det er litt overfylt, så forvent en rad før du går på steinen! Sjekk vår fotoguide her. for flere bilder av denne 22 km lange løypa!

Trolltunga, Norge, Fjord, Vandring, Hardangerfjord

Trolltunga, Norge, Fjord, Vandring, Hardangerfjord

MOUNT OKSEN - UTENDUR I HARDANGERFJORD

En annen vakker fottur under uteturen vår i Hardangerfjord er en heldags guidet tur til toppen av Mount Oksen. Fra toppen har du panoramautsikt over 360 grader over 4 fjorder! Oppstigningen er ca 1000 m uten nesten flate deler, og det tok oss omtrent 5-6 timer å gå til toppen og ned igjen. Det er definitivt like vakkert som turen til Trolltunga, men mye mindre turist! Vi ble ledsaget av en guide fra Outdoor Norway som kunne fortelle oss mye om regionen. Du kan faktisk se oss vandre denne løypa i filmen deres her.!

Mount Oksen løype - utetur i Hardangerfjord

Mount Oksen sti - utetur i Hardangerfjord - fantastisk utsikt

Mount Oksen - utetur i Hardangerfjord - over innsjøen

Mount Oksen, Hardangerfjord, Norge, Fjord

Mount Oksen, Hardangerfjord, Norge, Fjord

FOLGEFONNA Nasjonalpark

Vi elsker breer, så en brefottur måtte være på programmet vårt under uteturen i Hardangerfjord! Vi vandret Juklavass-breen i Folgefonna nasjonalpark og fant litt skikkelig blå is! Den blå fargen var veldig lys, lys og fantastisk. Sammen med en gruppe på 6 og en guide fra Folgefonni Breførarlag vi gikk over breen i omtrent 5-6 timer. Vi hadde også muligheten til å gå ned i en sprekk! Til tross for tåken vi opplevde på breen, hadde vi fin utsikt over fjordene og innsjøene i området. Med klar himmel skal utsikten bli enda bedre! Turen startet på skistedet Fonna Glacier, hvor du kan gå på ski om sommeren!

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

 

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

Folgefonna nasjonalpark er absolutt et must å se når du besøker Fjord Norge! Kjør over de smale veiene og gå på fjellet for å få den beste utsikten!

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

 
 

Folgefonna nasjonalpark, Norge, Fjordene, breen

Norge-Hardangerfjord-1920-14

ROSENDAL

I løpet av de første to dagene våre i Fjord Norge, bor vi i Rosendal, som ligger langs bredden av Hardangerfjorden. Rosendal har en liten havn som er et perfekt sted å gå og se på solnedgangen. Fra Rosendal utforsket vi forskjellige steder rundt Folgefonna nasjonalpark. Et av disse stedene var det vakre Bondhusvatnet. Denne innsjøen er veldig fredelig og båten gjør naturen perfekt for et fint bilde! Du kan parkere bilen din i Sundal og derfra er det 2 minutter. fottur til sjøen.

Norge-Hardangerfjord-1920-1

Rosendal, Fjord, Norge,

Norge-Hardangerfjord-1920-15

VOSS

Voss ligger mellom Hardangerfjorden og Sognefjord og regnes som byen for utendørs eventyr! Du har skog, elver, fossefall, innsjøer og de to berømte fjordene i nærheten. Det er mange aktiviteter du kan velge mellom. Vi bestemte oss for å padle kajakk på Vangsvatnet med Outdoor Norway! Under oppholdet sov vi på Store Ringheim Hotel. Vi bodde i det historiske rommet, og det var ganske noe spesielt!

Voss, Hardangerfjord, Fjord, Norge, Outdoor Norway

Store Ringheim Hotel

Voss, Hardangerfjord, Fjord, Norge, Outdoor Norway

Skjervsfossen

Voss, Hardangerfjord, Fjord, Norge, Outdoor Norway

SUP på Voss - © Outdoor Norway  SUP Brett - Utleie

Voss, Hardangerfjord, Fjord, Norge

Kajakkpadling i Voss

BERGEN

Bergen er det perfekte stedet å starte reisen til de store fjordene. Bergen er en stor norsk by med rundt 275.000 mennesker, men sentrum er lite nok til å utforske til fots. Du kan rusle rundt i de gamle gatene og se Bryggen, de berømte gamle trehusene. Sørg for å gå opp til Mt. Fløyen med Fløibanen eller Mt Ulriken med taubane for å få en flott panoramautsikt over byen. Dessverre da vi ankom toppen av Mt Ulriken var vi midt i skyene.

 

Bergen, Norge, Fjord,

Bryggen

 

Bergen, Norge, Fjord, Floyen

Fløyen

 

Få din tur i Hardangerfjord nå!

 

Dette innlegget ble laget i samarbeid med Besøke Norge og Fjord Norge som sponset vår utetur i Hardangerfjord.

Alle våre meninger og bilder er våre egne.

Blogg skrevet av Sanne Boertien & Herbert Schröer besøk bloggen deres her.