fbpx
Hopp til innhold

Ekstremsportveko: En festival som kombinerer ekstremsport, musikk og familievennlig moro

FACEBOOK-ANNONSER PÅ 4

Denne artikkelen er opprinnelig skrevet av Linda Thompson fra Scan Magazine UK!

Hver siste uke i juni blir en liten by på Vestlandet til verdens ekstremsporthovedstad. Besøkende til Ekstremsportveko kan se ekstreme toppidrettsutøvere kajakk, mountain bike og fallskjermhopping, men også nyte en full musikklinje og prøve ut mange sporter og aktiviteter selv.

Ekstremsportveko er en festival ulik alle andre i verden. Den kombinerer rundt 30 ekstremsportkonkurranser – fra fallskjermhopping, rafting, paragliding og longboarding, til klippedykking og klatring – med musikkprogram om kveldene. Ekstremsportvekos livekonsertprogram er spredt over de tre siste dagene av arrangementet. I år byr den på akter som rockfenomenet Turbonegro, hiphoplegenden Grandmaster Flash, rapvidunderbarnet Kjartan Lauritzen og det tverrfaglige musikk- og dansekollektivet Tacobitch.

Det er mer til den største ekstremsportfestivalen i verden – det er ikke bare for å se fantastiske sportsbragder og nyte god musikk. På Ekstremsportveko inviteres og oppfordres besøkende til å prøve idretten selv. – Vi jobber utrettelig for å inkludere alle slik at de kan oppleve stemningen og ta del på sitt nivå, forklarer Aud Helen Singstad, festivalens markedssjef. "Du trenger ikke kaste deg ut av et fly for å være en del av festivalen."

«Men», spøker hun, «kan du gjerne, hvis du har sertifikatet.»

FACEBOOK-ANNONSER PÅ 2
Utrolig tid å plaske gjennom bølger med Outdoor Norwaysin elv rafting på Voss, Norge!

En familievennlig, avslappet atmosfære

Festivalen, som finner sted den siste uken i juni i år, arrangerer også en Pride-parade og flere foredrag og filmvisninger som besøkende kan bli med på gratis.

Til tross for omfanget av arrangementet og de høyprofilerte nasjonale og internasjonale idrettsutøverne den trekker, har festivalen blitt kjent gjennom årene for sin familievennlige, avslappede atmosfære. Den tilbyr enkle aktiviteter som spenner fra mini-MTB nedoverbakke og vindtunnel, til klatring.

Om kveldene samles besøkende og idrettsutøvere i hovedfestivalteltet for å feire dagens idrettsprestasjoner med en premieseremoni og se dagens videohøydepunkter på storskjerm. «Det er den beste følelsen når vi alle kommer sammen og heier på hverandre. Stemningen er høy når vi alle ser på videoen av alt som har gått ned den dagen, sier Singstad og legger til at festivalen arrangerer så mange samtidige konkurranser at det er umulig å få med seg alle som besøkende.

Ekstremsportveko startet som en nasjonal ekstremsportfestival i 1998 med et beskjedent program på fire idrettsgrener – rafting, fallskjermhopping, paragliding og kajakkpadling. Det arrangeres av den ideelle organisasjonen Stiftinga Ekstreme Voss. Stiftelsen har tre ansatte året rundt – Singstad er en av dem – men er ellers helt avhengig av frivillige for å gjøre festivalen til en stor suksess år etter år.

– Det er også en stor del av Ekstremsportveko. Vi har fantastiske frivillige som virkelig bryr seg om festivalen, og de bidrar til festivalens familieatmosfære, forklarer Singstad. "Du går inn i dette åpne og varme fellesskapet."

En ekstremsport El Dorado

Festivalen arrangeres på Voss i Vestland, og Ekstremsportveko har satt byen med 15,000 mennesker på kartet som reisemål for ekstremsport.

Under festivalen blir byen – omgitt av snødekte fjell, skoger, innsjøer og raskt rennende hvitvannselver – til en ekstremsport El Dorado i syv dager. – Det ekstraordinære med Voss er alle aktivitetene du kan gjøre på bare én times kjøretur, sier Singstad entusiastisk. Dette gjør det til den perfekte basen for en aktiv uke eller ferie. Her kan du hoppe i fallskjerm, mountain bike, klatre, longboard, flåte, fottur, kajakk eller slapp av på de mange badeplassene i området.»

FACEBOOK-ANNONSER PÅ3
Ha et flott eventyr i stisykling på Voss med Outdoor Norway!

Årets utgave vil også være vertskap for to store internasjonale arrangementer. Verdensmesterskapet i ekstrem kajakkpadling er et tidsbestemt løp som ser at idrettsutøvere kajakker ned utfordrende stryk og fall. "Som idrettsutøver trenger du en sterk kompetanse for dette og må kunne velge de riktige linjene for å bli mester," forklarer Singstad

Det andre markeringsarrangementet er iXS European Downhill Cup, et kjent terrengsykkelritt som arrangeres i Norge for første gang. "Vi er ganske glade for at vi får være vertskap for den, og vi håper mange mennesker vil komme for å se på og kanskje til og med bli med fra hele Europa," sier Singstad.

Ekstremsportveko setter sin ære i å være en miljøsertifisert begivenhet og lever etter slagordet "Leave nothing but a footprint". Festivalen har en unik tilnærming til å bygge og ta ned arenaer for de forskjellige idrettskonkurransene. «Vi prøver å sette så lite fotavtrykk som vi kan med aktivitetene våre og prøver å ikke bygge ting som vi ikke klarer å fjerne etterpå. Det har vært veldig viktig for oss fra starten, slår Singstad fast.

FACEBOOK-ANNONSER PÅ 4
River Rafting Tur på Epic Grade III ved Raundalselva

«Lek med naturen, vær dristig, ha det gøy, sett ikke annet enn fotspor, og sett alltid sikkerhet først. For eksempel bygger vi ikke en "perfekt" seksjon for ekstrem kajakkpadling. I stedet finner vi seksjoner som egner seg til å teste ulike ferdigheter. Vi jobber med elven slik den er, i stedet for å endre den med steiner eller steiner.»

Enten du er en uavhengig reisende, familie eller selskap, ser vi frem til å dele vår kjærlighet til utendørsaktiviteter med deg. Outdoor Norwaysine lidenskaper er eventyr på Vestlandet. Våre kvalifiserte, profesjonelle guider, spesialisert på land-, luft- og vannaktiviteter, setter sin ære i å tilby unike og fantastiske utendørsopplevelser. Vi tilbyr deg kajakkpadling, terrengsykling, rafting, kano, fotturer og mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *